Appelsinia litteraturfestival · skrivekurs

Skriv genialt! til Appelsinia

7272978-jpgFor fjerde året på rad arrangeres Appelsinia Litteraturfestival. Fra 6. til 10. september er Skien full av forfattere og illustratører. Det foregår forfatterbesøk, skrivekurs, kveldsarrangement, faglige seminar, festivalkro, teater og matpakkelesning i parken.

Er det noe som virkelig er med på å fremme leselyst og skriveglede er det slike litteraturfestivaler. Hundrevis av barn og unge møter forfattere i løpet av disse septemberdagene. Fantastiske historier skal fortelles. Imponerende illustrasjoner skal tegnes. Geniale idéer skal klekkes ut og prøves. For, og sammen med, den viktigste målgruppa. De aller, aller viktigste leserne.

Onsdag ettermiddag gjester Skriv genialt! festivalen med et tre-timers skrivekurs for ungdom på biblioteket. Denne gangen er det Eldrid ungdommene får møte. Det blir tips til hvordan man sanker idéer, gjør research, jobber med plott, bygger karakterer og snekrer sammen en spennende tekst. I tillegg til morsomme og nyttige skriveøvelser avsløres løsninger på skrivesperre, det blir forklart hvordan (og hvorfor) man bør starte historien med et smell og hvordan man får til de beste sluttene!

ukjent
Illustrasjon: Ingrid dos Santos

 

Sjekk ut hele programmet her! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s